Expertise
Bodem en Schadelijke stoffen

Bekijk vacatures

1 Ons Team

Veilige en gezonde omgeving
Ons team staat voor een veilig en gezonde omgeving. We zijn een team met veel kennis, maar draaien onze hand niet om voor de praktische kant van ons werk. Naast bodemonderzoek en advies houdt een deel van ons team zich bezig met schadelijke stoffen in gebouwen zoals asbest, chroom 6 en loden leidingen. Je vindt bij ons dan ook de meeste diversiteit aan functies. Van werkvoorbereiders, inspecteurs, rapporteurs tot adviseurs. Sommigen van ons zijn dagelijks onderweg voor veldwerk en anderen adviseren over de resultaten van de verschillende onderzoeken.

Korte lijntjes
In ons werk is er veel zelfstandigheid. We hebben korte lijntjes en zijn open en direct. Als team zijn we op veel verschillende manieren verbonden met andere vakgroepen binnen BOOT. We vinden het een uitdaging om continu te verbeteren en onze processen voor onszelf en de klant steeds verder te optimaliseren. Voor ons zijn protocollen erg belangrijk. Deze zorgen ervoor dat we niet alleen de omgeving veilig en gezond maken, maar ook zelf ons werk veilig kunnen doen. Zo dragen we dagelijks bij aan de toekomstbestendige leefomgeving voor iedereen!

2 Onze werkzaamheden

De werkzaamheden van ons ruim 35-koppig team kan je bundelen in twee categorieën. Een deel is vooral bezig met schadelijke stoffen, zoals asbestonderzoek en chroom 6. Een ander deel is actief op het vlak van bodem. Beide expertises vragen om veel kennis. Op het gebied van asbest inventariseren we, maar geven we ook advies en stellen beheersplannen op. Ook zorgen we voor toezicht en directievoering bij sanering. De milieukundigen uit de vakgroep Bodem voeren diverse bodemonderzoeken uit. Ook hier bieden we onze klanten advies en zelfs begeleiding van bodemsanering aan.

Meer weten over onze werkzaamheden? Bekijk wat we doen op het gebied van Bodem en Asbest.

Onze vacatures 1

Bekijk onze (9) vacatures

Liever een open sollicitatie?

Laat je CV en motivatie achter en wij kijken of we iets geschikts voor jou kunnen vinden.

Open sollicitatie

Het verhaal van andere BOOT ingenieurs

Dit pad volgden jouw collega’s:

Johan Oudijn

  • Projectleider Bodem / Adviseur Veiligheid
  • Werkzaam bij BOOT sinds 2006

Waarom aan de slag bij BOOT?

Vertrouwen en openheid. Dat zijn de woorden die het verhaal van Johan kenmerken: “Eind 2005 solliciteerde ik bij BOOT. Ik kwam van een aannemer en zocht een baan met meer analytisch werk. Met mijn ervaringen in bodemonderzoeken, bodemsaneringen en civieltechnisch werk in de praktijk was de stap naar BOOT daarmee bijna vanzelfsprekend. In 2006 begon ik bij BOOT en voelde me gelijk op mijn plek; het was alsof ik al jaren bij BOOT werkte, zoals een collega na drie weken opmerkte. Dat zit ‘m in de beleefwereld: hier zitten meer denkers. Het mooie is dat bij BOOT de praktijk de voedingsbodem is van de denkprocessen. En dat sluit precies bij mij aan. Nu ik echt al jaren bij BOOT werk, heb nog steeds geen spijt van mijn keuze voor deze organisatie.”

Lees het hele verhaal

Erik-Jan Huisman

  • Bouwkundig Inspecteur
  • Werkzaam bij BOOT sinds 2014

Waarom aan de slag bij BOOT?

Toen in 2014 het werk in de bouw minder werd, kreeg Erik-Jan het aanbod om bij BOOT aan de slag te gaan. Via één van onze collega’s werd hij gewezen op de vacature van inspecteur. Een functie die hij nog elke dag met precisie uitvoert. Het werken bij BOOT is volgens Erik-Jan heel sociaal, afwisselend en flexibel: “Deze werkgever doet zijn best om je het echt naar je zin te maken. Als je ergens meezit of je hebt een goed idee dan wordt dat samen opgepakt. Als je iets wilt qua opleiding of veranderen van werk dan wordt daar graag aan meegewerkt.”

Lees het hele verhaal