Expertise
Strategie & Advies

Bekijk vacatures

1 Ons Team

Team Strategie en Advies is het nieuwste team van BOOT! Ons team is samengesteld uit BOOT-collega’s die eerder bij een andere discipline werkten en een aantal nieuwe collega’s. Ons doel is onder andere om de strategische ambities van organisaties te realiseren. Daarbij werken we intern en extern. Ook zijn wij adviseurs in hart en nieren op het gebied van omgevings- en milieuvergunningen, bestemmingsplannen en integrale disciplines in de ruimtelijke omgeving. We zijn denkers en doeners, zien kansen waar een ander zou stoppen en houden ervan om nieuwe ideeën te bedenken en uit te werken. Tegelijk dragen we met onze kennis bij aan de diverse projecten die BOOT realiseert. Onze samenwerking is direct en open. Met humor en gedrevenheid gaan we voor mooie resultaten!

2 Onze Expertise

Wij werken meestal aan de voorkant van ontwikkelingen. Gaan we aan de slag met een strategisch traject dan beginnen we met een gesprek. Daarna maken we een plan voor de aanpak van een vraagstuk voor de middellange termijn. Dat kan een paar maanden of wel 10 of 15 jaar weg zijn. De ene keer gaat het om een strategie voor duurzaamheid (zoals circulariteit of biodiversiteit), de andere keer over kwaliteitsontwikkelingen (bijvoorbeeld in de recreatie). We begeleiden het proces en houden rekening met verschillende scenario’s.

Ruimtelijke vraagstukken liggen iets dichterbij in tijd: de doorlooptijden daarvan betreffen vaak een paar maanden tot jaren. Het gaat dan om het opstellen of organiseren van vergunningaanvragen, bestemmingsplannen (straks Omgevingswet), archeologische en ecologische onderzoeken, ontplofbare oorlogsresten enzovoort. Het oplossen van nieuwe, toekomstige knelpunten hoort daar ook bij: onze expertise is om creatieve oplossingen te vinden voor knelpunten die nu nog niet bekend zijn en zich (al dan niet plotseling) voor kunnen doen. Hierbij maken we gebruik van onze eigen expertise of werken we samen met andere partijen om tot het juiste advies te komen.

Onze vacatures 1

Bekijk onze (9) vacatures

Liever een open sollicitatie?

Laat je CV en motivatie achter en wij kijken of we iets geschikts voor jou kunnen vinden.

Open sollicitatie

Het verhaal van andere BOOT ingenieurs

Dit pad volgden jouw collega’s:

Tycho Derks

  • Strategisch Adviseur
  • Werkzaam bij BOOT sinds 2021

Waarom aan de slag bij BOOT?

Toen Tycho van een oud-collega vernam dat er bij BOOT een strategisch adviesteam op poten werd gezet, was hij snel enthousiast. Er stond geen vacature open, maar met zijn brede ervaring in diverse ruimtelijke thema’s sloot zijn profiel naadloos bij de andere collega’s van dit recente team. Inmiddels werkt hij alweer ruim een jaar met veel plezier bij BOOT. “”We krijgen als team veel integrale projecten. Soms zijn we meer gericht op het organiseren van een project en soms bieden we inhoudelijke expertise. Door de verscheidenheid van collega’s hebben we veel inhoudelijke kennis, ook op vlakken die BOOT niet standaard als dienst aanbiedt.”

Lees het hele verhaal