Bouwkundig Inspecteur
Erik-Jan Huisman

Word een collega
Werkzaam bij BOOT sinds 2014

Toen in 2014 het werk in de bouw minder werd, kreeg Erik-Jan het aanbod om bij BOOT aan de slag te gaan. Via één van onze collega’s werd hij gewezen op de vacature van inspecteur. Een functie die hij nog elke dag met precisie uitvoert.

Het werken bij BOOT is volgens Erik-Jan heel sociaal, afwisselend en flexibel: “Deze werkgever doet zijn best om je het echt naar je zin te maken. Als je ergens meezit of je hebt een goed idee dan wordt dat samen opgepakt. Als je iets wilt qua opleiding of veranderen van werk dan wordt daar graag aan meegewerkt.”

Bij BOOT is het organisatorisch
gewoon goed geregeld.

Erik-Jan is Bouwkundig Inspecteur en inspecteert gebouwen, woningen en bouwwerken op gevaarlijke stoffen zoals asbest, loden leidingen of chroom 6: “Gevaarlijke stoffen zoals asbest zijn natuurlijk niet mijn hobby en zullen dat ook niet worden. Maar de afwisseling in mijn werk trekt me vooral. Ik werk aan heel diverse projecten met even diverse klanten. Van netbeheerders tot woningcorporaties, woningen en kantoren tot complete ziekenhuizen.

De ene keer vrij simpel en overzichtelijk, de andere keer juist erg complex met lastige problemen om op te lossen. Ik heb daarmee ook vaak te maken met de klanten van onze opdrachtgevers. Dat alles geeft veel diversiteit en leuke contacten. Het merendeel van mijn tijd besteed ik aan daadwerkelijke inspecties op locatie. Zo’n 40% van de tijd ben ik op kantoor bezig met vooronderzoek of het uitwerken van rapportages. Dit is ook afhankelijk van de complexiteit van een bepaald project.”

Het werk is niet het enige dat voldoening geeft: “Ik kan bij BOOT doorgroeien zoveel als ik wil. Daarnaast is het bij BOOT organisatorisch gewoon goed geregeld. We werken met grotendeels zelf ontwikkelde en uitgebreide software wat het verwerken van de informatie helder en overzichtelijk houdt. Aanpassingen aan het systeem die het verwerken beter maken, kunnen zo worden verwerkt. Verder is het hier erg collegiaal. Dat zie je terug in een lolletje op zijn tijd en de samenwerking onderling om projecten tot een goed einde te brengen.”

Elke dag werken we bij BOOT aan een fijne en toekomstbestendige leefomgeving. We zijn actief in alle facetten van onze leefomgeving. Onze kracht is dat we kennis en kunde pragmatisch inzetten en het vooral sámen doen. Net zoals we het beste zoeken voor een fijne leefomgeving, zoeken we dat ook voor elkaar. Werken bij BOOT is dus meer dan mooi werk. Het is ook de omgeving waar je je als professional thuis voelt en ontwikkelt. Welkom bij BOOT!

Lees ons verhaal

Expertise
Bodem en Schadelijke stoffen

Lees meer over deze expertise