Civieltechnisch Ontwerper
Lars Verschuur

Word een collega
Werkzaam bij BOOT sinds 2018

In 2018 begon Lars als Civieltechnisch Ontwerper bij BOOT. “Ik bewandelde de lange route van vmbo (Groenhorst college), mbo (hoveniersopleiding) naar hbo (Tuin- en Landschapsrichting bij Hogeschool Van Hall Larenstein) en ben afgestudeerd in de richting realisatie en planuitwerking. Voor een technisch ontwerper biedt die lange opleiding veel voordelen. Veel van wat ik ontwerp, heb ik buiten al eens meegemaakt. Ik weet hoe het werk eruitziet, wat de werkvolgorde is en hoelang je over uitvoeringszaken doet. Daarnaast heb ik natuurlijk ook de nodige materialen- en beplantingskennis.” Vooral de verschillende disciplines binnen BOOT trokken Lars aan: “Dat liet mij zien dat ik hier veel doorgroeimogelijkheden heb en eigen accenten kan leggen. Dat doe ik nu ook in mijn werk. Daar richt ik me vooral op de groene kant van veelal grijze ontwerpen.”

BOOT is een warme organisatie volgens Lars: “Iedereen is hier benaderbaar en bereidwillig om je te helpen. Wat ik ook fijn vind, zijn de gezellige momenten tussendoor met collega’s. Bijvoorbeeld even tafeltennissen of een rondje wandelen tijdens de lunch. Ik spreek dan ook de collega’s die met heel andere dingen bezig dan ik.”

Als werknemer word je volgens Lars helemaal betrokken bij BOOT: “BOOT is een transparant bedrijf. Bijzonder is ook dat je als medewerker mede-eigenaar kan worden door aandeelcertificaten te kopen. Dat zorgt voor echte betrokkenheid. Het geeft me het gevoel dat BOOT van ons allemaal is.”

Het is niet alleen de fijne sfeer die Lars aanspreekt. Ook de werkinhoud geeft hem veel voldoening: “Mijn rol is om de vaak grijze projecten te ‘vergroenen’. Het is mooi dat je dan werkt aan de omgeving waar mensen gaan leven, een buitenruimte die gebruikt wordt. Je ziet plannen letterlijk tot bloei komen. De projecten zijn divers en er is ruimte voor groei. Toen ik aangaf dat ik meer wilde dan alleen tekenen, hebben we gekeken wat nog meer bij mij past. Op basis daarvan deed ik een GIS-cursus en nu zit ik ook voor een dag in de week bij Geodata en Ontwikkeling. Die kansen kan je hier pakken en dat blijft je uitdaging geven. BOOT investeert in de organisatie en de medewerkers en dat is mij echt wat waard!”

Elke dag werken we bij BOOT aan een fijne en toekomstbestendige leefomgeving. We zijn actief in alle facetten van onze leefomgeving. Onze kracht is dat we kennis en kunde pragmatisch inzetten en het vooral sámen doen. Net zoals we het beste zoeken voor een fijne leefomgeving, zoeken we dat ook voor elkaar. Werken bij BOOT is dus meer dan mooi werk. Het is ook de omgeving waar je je als professional thuis voelt en ontwikkelt. Welkom bij BOOT!

Lees ons verhaal

Expertise
Civiele Engineering & Advies

Lees meer over deze expertise