Adviseur Verkeer
Joop Hoekstra

Word een collega
Joop Hoekstra Adviseur Verkeer
Werkzaam bij BOOT sinds 2006

Ondanks dat hij geen enkele ervaring had met de civiele wereld, nam BOOT Joop in 2006 aan bij de vakgroep Civiel: “BOOT zag mijn potentie. Ik begon als Technisch Tekenaar en groeide tot Adviseur Verkeer.”

Om gevoel te krijgen bij de civiele techniek, volgde Joop onder andere een cursus Verkeerstechniek. Dat was het moment waarop hij interesse in verkeer kreeg. “Toen dacht ik ineens joh, hier kan je veel meer mee. Gelukkig zagen ze dat ook op kantoor en vinden ze het bij BOOT belangrijk dat medewerkers blijven leren en ontwikkelen. Daarom stortte ik mij volledig in een opleiding Verkeerskunde bij het CROW en ben ik inmiddels al jaren met veel plezier Adviseur Verkeer.”

Joop is met zijn lange loopbaan geen uitzondering binnen BOOT: “Het ultieme bewijs dat ik heel graag bij BOOT werk, is dat ik hier al langer dan 17 jaar zit. Iedereen die binnenkomt bij BOOT merkt dat de cultuur hier sociaal en collegiaal is, een ‘iedereen kent elkaar’ gevoel. Ik ervaar het als een open cultuur waarin we samenwerken aan mooie projecten voor een betere toekomst.”

Collega’s vinden Joop voor allerlei verkeersvraagstukken. Van ontwerp van een kruispunt tot een gemeente die wil weten hoe druk het op een bepaalde plek is qua voertuigen. “Ik heb weleens om 1 uur ’s nachts buiten auto’s staan tellen,” lacht hij. “Ik analyseer ook het gedrag van weggebruikers. Bijvoorbeeld of een fietser een veilig gevoel heeft bij een oversteek.

“Ik voel me bij BOOT altijd aangemoedigd om te groeien.”

“Ik voel me bij BOOT altijd aangemoedigd om te groeien. Dit komt vooral door de mogelijkheid voor het volgen van cursussen en de samenwerking met andere afdelingen en collega’s. Toen ik hier begon bestonden een aantal afdelingen nog maar uit twee personen. Die zag ik groeien tot succesvolle en grote teams. Dat inspireert mij en dat is mijn droom. Met de mogelijkheden die BOOT ons geeft, groeit het team en worden we de komende jaren steeds vaker gezien als serieuze verkeerspartner. De afdeling Verkeer heeft zoveel potentie!”

Elke dag werken we bij BOOT aan een fijne en toekomstbestendige leefomgeving. We zijn actief in alle facetten van onze leefomgeving. Onze kracht is dat we kennis en kunde pragmatisch inzetten en het vooral sámen doen. Net zoals we het beste zoeken voor een fijne leefomgeving, zoeken we dat ook voor elkaar. Werken bij BOOT is dus meer dan mooi werk. Het is ook de omgeving waar je je als professional thuis voelt en ontwikkelt. Welkom bij BOOT!

Lees ons verhaal

Expertise
Civiele Engineering & Advies

Lees meer over deze expertise