Projectleider Omgevingsmonitoring
Hendrik Beihuisen
Word een collega
Op de meest jolige dag van het jaar, 1 april, kwam Hendrik binnen bij BOOT. Dat was in 2006, dus alweer heel wat jaren geleden. In die tijd kende BOOT nog 3 takken. Hendrik startte bij de Milieutak als Bouwkundig Inspecteur: “Via een advertentie vond ik BOOT. De beschrijving van de vacature was heel breed en dat sprak me aan.” Vooral de bouwkundige inspecties interesseerde Hendrik. Zo groeide hij door naar Projectleider Omgevingsmonitoring: “Wat wij doen, bevindt zich vaak in de marge van een project. De opdrachtgever wil graag bouwen. Dat is het belangrijkste. Wij ontzorgen daaromheen en dat doen we goed. Dat vind ik het leuke aan dit werk.”
Menselijke maat
Als Projectleider heeft Hendrik veel contact met opdrachtgevers: “We adviseren en helpen onze relaties met onze expertise. Er zit ook een belangrijke menselijke kant aan dit werk. Daar hebben we ook oog voor. Bijvoorbeeld als we deformatiemetingen uitvoeren voor een dijkverzwaring. Zo’n project is voor de omgeving behoorlijk intensief. Onze landmeters nemen de tijd om omwonenden uit te leggen wat we doen en beantwoorden vragen. Ik vind het mooi om dat soort zaken aan te sturen. We doen dat echt als team.”
Een bijzonder project, in zijn tijd bij BOOT, was het monitoringsproject voor Schiphol. Daar deed BOOT twee jaar de bouwkundige inspecties en deformatiemetingen voor de bouw van een nieuwe pier en terminal: “De omvang en de complexiteit maakt dat ik dit project echt mooi vond om uit te voeren. Er is daar veel bedrijvigheid, alles gaat gewoon door. Ook heb je te maken met bijzondere veiligheidsaspecten van een internationale luchthaven. Daartussenin doen wij dan ons werk.”
Passend DNA
BOOT is volgens Hendrik een hele prettige werkomgeving. “Ik heb het hier naar mijn zin. Niet alleen vanwege mijn collega’s, maar vooral ook vanwege de mentaliteit, het DNA van het bedrijf.
Als BOOT staan we echt naast onze opdrachtgever. Verdienen aan een klus is niet onze belangrijkste prioriteit. Natuurlijk is dat belangrijk, maar we richten ons vooral op een goede relatie waarin onze adviezen waardevol zijn voor onze opdrachtgever.
Samen met collega’s, van directie tot uitvoering, heb ik al heel wat reizen naar Oekraïne gemaakt. Je leert elkaar heel anders kennen, hebt bijzondere gesprekken en komt in pittige omstandigheden terecht. Die reizen zorgen voor nog meer verbondenheid.
Die mentaliteit spreekt mij aan. Daarbij speelt vertrouwen een grote rol. Ook als je kijkt naar hoe BOOT met medewerkers omgaat. Je krijgt hier echt vertrouwen. We nemen samen ondernemersrisico’s, en door het vertrouwen dat er is, loop je nog harder om te zorgen dat iets goed gaat. Ik vind het fijn dat dit op een ontspannen manier gaat. Als je risico’s neemt kan het ook weleens misgaan. We zijn hier dan niet veroordelend. Het vertrouwen blijft.”
Hendrik is als bestuurslid ook betrokken bij de BOOT Development Foundation: “Hier noemen we dat de Oekraïne-stichting. Met een deel van de winst van BOOT, realiseren we projecten voor hulpbehoevenden in Oekraïne. Sinds 2007 ben ik daarbij betrokken. Samen met collega’s, van directie tot uitvoering, heb ik al heel wat reizen die kant op gemaakt. Je leert elkaar heel anders kennen, hebt bijzondere gesprekken en komt in pittige omstandigheden terecht. Iedereen binnen BOOT kan mee. Die reizen zorgen voor nog meer verbondenheid. Ook daarin komt de laagdrempeligheid van BOOT en de zorg voor de omgeving naar voren.”
Meer weten over de BOOT Development Foundation? Check de website.
Elke dag werken we bij BOOT aan een fijne en toekomstbestendige leefomgeving. We zijn actief in alle facetten van onze leefomgeving. Onze kracht is dat we kennis en kunde pragmatisch inzetten en het vooral sámen doen. Net zoals we het beste zoeken voor een fijne leefomgeving, zoeken we dat ook voor elkaar. Werken bij BOOT is dus meer dan mooi werk. Het is ook de omgeving waar je je als professional thuis voelt en ontwikkelt. Welkom bij BOOT!
Civiele Engineering & Advies